Jdi na obsah Jdi na menu

Vernisáž výstavy v Galerii U Svaté Anny v Plzni


plzen-sestak-1-web.jpgPlzeň - Schikanederovo světlo v Šestákových obrazech je poněkud komplikovaný název pro výstavu obrazů. Navštívíte–li však do 7. května Galerii U Svaté Anny v Bezručově ulici v Plzni, pak seznáte, že pojmenování je složité jen zdánlivě.

 „Zvláště u zobrazování moře, ale i městských zákoutí nalezneme stopy malíře Jakuba Schikanedera,“ vysvětluje jasně kurátor výstavy Martin Lang, který je i autorem básní k Šestákovým obrazům.

Sám malíř žije vlastně od narození v blízkém sousedství západních Čech. Narodil se v Teplicích, dětství a mládí strávil ve Zdicích a nyní jsou mu domovem nedaleké Hořovice. Jako výtvarník dává přednost krajinomalbě a zátiším s květinami. „Velmi bohatý je jeho okruh snových představ, které ale mnohdy nejsou pouhou vidinou a promítají se i do reality,“ doplňuje Martin Lang k tvorbě svého uměleckého přítele. Náměty obrazů Václava Šestáka hledají a nacházejí tajemné, neznámé, nadpozemské či pohádkové často v Brdech, lesní výjevy připomenou inspiraci v díle dalšího českého klasika – Julia Mařáka.

„Šestákovy obrazy mají jednu důležitou vlastnost. Jsou takřka každému bez rozdílu sdílné, ač se přitom nikterak urputně nedrží reality,“ podtrhuje Martin Lang a rozptyluje tak veškeré obavy před návštěvou výstavy, jež prezentuje malby současného autora s nevšedně hlubokým  vztahem ke kraji apřírodě, které nazýváme Brdy. Autor: Petr Dvořák  

Obrazy k prodeji

PRODEJ OBRAZŮ

Fotogalerie

ZPĚT