Jdi na obsah Jdi na menu

Vernisáž výstavy v Městské knihovně ve Zbiroze

vernisaz-zbiroh-18.2.2009--1--web.jpg 

 Vzpomínky na Zbiroh v knihovně

 

Vernisáží začala ve středu 18. února výstava obrazů s názvem „Vzpomínky na Zbiroh“ v Městské knihovně Dr. Josefa Palivce ve Zbiroze. Autorem obrazů je malíř Václava Šesták z Hořovic. Výstavu uspořádaly Městská knihovna Dr. Josefa Palivce ve spolupráci s Podbrdským vydavatelstvím.

Přítomné hosty přivítala paní knihovnice Dana Turková. V úvodu o tvorbě Václava Šestáka promluvil RNDr. Martin Lang, který také přednesl dvě básně inspirované obrazy Václava Šestáka. Oběma autorům tak vzniká originální sbírka básní a obrazů.

O hudební program se postaralo duo Miroslav Volf – kytara a Eva Pelánová – housle. Nutno podotknout, že se jedná o tátu a dceru, pan Volf je z Cekova, paní Pelánová se nedávno vdala do Hořovic. V jejich podání zazněly tři skladby a to Nebeští kavalérové, Romance 16. léta a samozřejmě nemohla chybět Vzpomínka na Zbiroh od Václava Vačkáře.

Vernisáže se zúčastnil také starosta Zbiroha Jiří Pražský, který navštěvuje podobné akce se železnou pravidelností, čímž nejlépe vyjadřuje svůj zájem o kulturní a společenské dění v jemu svěřeném městě.

Výstava potrvá do 30. března a je otevřena v provozních hodinách knihovny: středa 13 – 17, čtvrtek 13 – 15.30 a pátek 9 – 11 hodin.

- mšv -

 

dsc04771web.jpg

 

 

 

duo-volf-a-pelanovaweb.jpg

  

vernisaz-zbiroh-18.2.2009--2-web.jpg

 

vernisaz-zbiroh-18.2.2009web.jpg

 

zbiroh-18.2.2009web.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ZPĚT