Jdi na obsah Jdi na menu

Vernisáž výstavy ve Zdicích

KLIKNI NA FOTOGRAFII

zn--propa039304--2--web.jpg

 

   Procházka Tajemným krajem

 

 Na pomyslnou procházku tajemným krajem se vydali  návštěvníci výstavy „Tajemný kraj mezi Českým krasem   a  Brdy“, kteří zavítali do výstavní síně zdické radnice. Potěšili se zde 37 pěknými rozměrnými obrazy malíře Václava Šestáka zaměřenými tematicky do tohoto kraje, ve vitrínách si prohlédli nerosty a zkameněliny zapůjčené z Muzea Českého krasu v Berouně a ze soukromé sbírky RNDr. Martina Langa, který byl kurátorem výstavy.  Zápisy typu  „Bylo to krásné, jen tak dál“, „Díky za příjemnou atmosféru a prožitky. Přeji další úspěchy a radost z práce“, vystavující určitě potěšily. 

 

Na svých obrazech zachycuje Václav Šesták krajinu v nejrůznějších ročních obdobích, některé jeho práce mají v sobě přímo zasněnou krásu. Zastoupena na výstavě bude i tvorba figurální. Velmi působivé pro svou zajímavou a ojedinělou techniku kresby suchou křídou na mokrém šepsu jsou plátna zachycující výjevy od moře a z podbrdské krajiny. Při způsobu jejich provedení byl autor inspirován pracemi významného českého malíře 19. století Jakuba Schikanedera, který spolu s Juliem Mařákem a Antonínem Slavíčkem patří k nejmilovanějším Šestákovým malířům.  

Vernisáž výstavy se konala ve středu 3. října 2007 od 16 hodin. V kulturním programu se představilo Alternativní sdružení Prašivina ze Strašic.  Jana Smíšková

PRODEJ OBRAZŮ

ZPĚT